Nyt parti er blevet tredje størst i Polen

  Donald_Tusk_statsminister_Polen_siger_nej_tak_til_EU-toppost_polennu

  Polens statsminister og regeringspartiet Borgernes Platform, har mistet opbakning blandt de polske vælgere. Arkivfoto.


  WARSZAWA: En ny meningsmåling giver en vælgerlussing til Donald Tusks regering. Et ultra-liberalt parti er blevet tredje størst i Polen.


  En meningsmåling, der er gennemført af TNS Polska, viser at det største oppositionsparti Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) nu har et forspring på syv procent i forhold til regeringspartiet Borgerens Platform (PO).

  Efter afsløringer

  Meningsmålingen er gennemført efter de kontroversielle aflytningssager, hvor flere ministre er blevet udleveret efter samtaler med kolleger.

  Lov og Retfærdighedspartiet er størst med støtte fra 31 procent af polakkerne, men regeringspartiet Borgernes Platform kun får 24 procents opbakning.

  Ny Højre frem

  Det nye anti-EU og ultraliberale højreparti, Ny Højre, bliver i samme måling Polens tredjestørste parti med 10 procent. Ved EU-valget fik partiet 7,5 procent af stemmerne i Polen. Den Demokratiske Venstrealliance (SLD) får opbakning fra 8 procent af polakkerne, mens det lille regeringsparti, det Polske Bondeparti (PSL) ligger på spærregrænse med 5 procents opbakning.

  Ingen andre partier vil ifølge målingen komme ind i det polske parlament Sejmen.