Østrigs præsident på arbejdsvisit i Warszawa

  Polens premiereminister Donald Tusk (tv.) tog imod Østrigs præsident Heinz Fischer, der var på arbejdsbesøg i Warszawa i går. Foto: gov.pl


  WARSZAWA: Østrigs præsident Heinz Fischer var i går på lynvisit i den polske hovedstad. Han mødtes med sin polske kollega og premiereminister Donald Tusk.


  Østrig og Polen har i de senere år øget deres samarbejde – både økonomisk, energipolitisk og i en lang række internationale spørgsmål. Derfor var den østrigske præsident Heinz Fischer i går på et hurtigt arbejdsbesøg i den polske hovedstad, hvor han blev modtaget af den polske præsident og premiereminister.

  Energi og økonomi

  Den polske præsident Lech Kaczynski og premierminister Donald Tusk forhandlede med den østrigske præsident om økonomiske aftaler i det bilaterale økonomiske samarbejde.

  Et af de store emner var energisikkerheden set i lyset af Polens konflikt med russerne om gasleverancer fra nytår.

  Mariusz Handzlik, der er talsmand for præsidenten, understregede, at Østrig er en vigtig partner i spørgsmål om energisikkerhed.

  – Østrig er endestationen for Nabucco-rørledningen, som er et internationalt gasledningsprojekt, der skal forsyne Europa, så afhængigheden af gas fra Rusland minimeres, sagde talsmanden.

  Ukraine og Georgien

  På det kortvarige besøg udvekslede de to landes repræsentanter også synspunkter i andre kontroversielle politiske emner, som EU’s kommende udvidelser mod øst, og Ukraines og Georgiens optagelse i NATO.

  EM fodbold 2012

  Trods det pressede program, blev der også tid til at lytte til Østrigs erfaringer som værtsland for europamesterskaber i fodbold.

  De polske repræsentanter efterspurgte også østrigske samarbejdspartnere til at gennemføre EM 2012 i Polen og Ukraine.

  – Vi fik også lejlighed til at høre om Østrigs erfaringer med at gennemføre et EM sammen med en anden nation. Østrig og Schweiz har sammen gennemført store internationale fodboldslutrunder, sagde den polske præsidents talsmand.