Oliepenge kan sikre salget af Polens luftfartsselskab

  Det_nationale_polske_luftfartsselskab_LOT_skal_privatiseres

  Polens statejede luftfartsselskab LOT skal privatiseres. Nu kigger den polske finansminister efter mulige købere til 49 % af aktierne i selskabet. Foto: PNB.


  LOT – Polens nationale luftfartsselskab skal privatiseres. Den polske finansminister har været i de Arabiske Emirater.


  EU kommissionen har krævet, at det polske statsejede luftfartsselskab, LOT, skal privatiseres hurtigst muligt. Første etape af privatiseringen skal gennemføres allerede i år.

  Den polske finansminister, Aleksander Grad siger, at ministeriet vil finde investorer fra lande uden for Europas grænser, og at der er arabisk interesse for at investere i privatiseringen af LOT gennem aktieopkøb.

  Arabiske penge

  Under et besøg i de Arabiske Emirater har den polske finansminister talt med flere interesserede i medejerskab af det polske luftfartsselskab. Ministeren bekræfter, at det er relationer fra den tur, der har givet anledning til at indlede forhandlinger med araberne.

  – De videre drøftelser om aktiehandel og samarbejde bliver nu gennemført direkte mellem repræsentanter fra LOT og de udenlandske samtalepartnere, sagde den polske finansminister Aleksander Grad til polsk radio.

  49 % til salg

  Efter en aftale mellem EU-kommissionen og den polske regering, skal 49 % af aktierne i det statsejede selskab sælges til private.

  I dag kontrollerer den polske stat 67,97 % af aktierne i det polske luftfartsselskab.

  Denne andel skal reduceres til 51 % i år.