Omfattende sexmisbrug af børn i den katolske kirke

Sexmisbrug af børn
292 navngivne præster og munke er anklaget for sexovergreb på mindreårige. Antallet af anmelder mod præster stiger i et historisk omfang. Arkivfoto.

WARSZAWA: Siden 2018 har den katolske kirke modtaget flere anmeldelser om sexmisbrug af børn end i de forudgående 28 år.


Den katolske kirke i Polen har siden 2018 modtaget 368 anmeldelser af præster om sexmisbrug af børn – eller mindreårige. Det kom frem på en pressekonference mandag.

Fader Wojciech Sadłoń, der er direktør for Institut for Kirkens Statistik, sagde at kirken i perioden 1. juli 2018 til udgangen af ​​2020 har modtaget lige så mange anmeldelser, som i de 28 forudgående år. I den periode har der “kun” været 13 anmeldelser om året i gennemsnit. Nu er der 368 på to og et halvt år.

292 præster og munke

Aktuelt er 292 navngivne præster og munke under anklage, og flere af dem for sexmisbrug af mere end en mindreårig.

LINK: Hjælp til ofre for overgreb i den katolske kirke

144 af anmeldelserne er blevet bekræftet og troværdige. 186 anmeldelser er fortsat under efterforskning og 38 anmeldelser er blevet afvist som upålidelige, oplyste fader Adam Żak. Han er koordinator for beskyttelse af børn og unge i kirken.

– Der er ikke tale om en nedadgående tendens, sagde han.

Sexmisbrug af børn og LGBT

Rabiate kræfter i den katolske kirke og i den polske regering mener, at det er LGBT-ideologien der er årsag til pædofili i Polen.

Den katolske kirke som har historisk set spillet en altafgørende rolle i Polen, men har nu mistet stor opbakning blandt polakkerne – og især fra de unge. Kirkens kamp for totalt abortforbud, udtalelser om ”LGBT-pest” og det stigende antal sager om sexmisbrug af børn, har fået mange polakker til at vende kirken ryggen.

Der er cirka 33.600 katolske præster i Polen, 1.200 munke og cirka 19.000 nonner.

Vil du have flere nyheder fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.