Oppositionsparti vil give flere børnepenge end regeringen

  grzegorz_schetyna

  Partiformand for Borgernes Platform (PO) og tidligere udenrigsminister Grzegorz Schetyna vil overbyde regeringens børneprogram 500 plus, og støtter nu også regeringens sænkelse af pensionsalderen. Arkivfoto.


  LODZ: Det tidligere regeringsparti Borgernes Platform vil ikke afskaffe børnetilskudsprogrammet 500 plus, men vil derimod udvide ordningen.


  Det tidligere regeringsparti, det liberale Borgernes Platform (PO), erkender nu tilsyneladende regeringens store succes med børnetilskudsprogrammet 500 plus, som er regeringens flagskib blandt sociale reformer.

  500 zloty om måneden

  Ordningen betyder, at familier fra barn nummer to modtager 500 zloty hver måned i tilskud uanset indkomst. Det er en succesfuld og dyr ordning, som den nuværende Lov og Retfærdighedsregering (PiS) gik til valg på i 2015. Nu vil oppositionspartiet PO udvide ordningen til også at omfatte det første barn.

  Det sagde partiformand Grzegorz Schetyna til lokale og regionale tillidsfolk i Lodz i weekenden.

  Fastholder også pensionsalder

  Den tidligere udenrigsminister vil heller ikke lave om på pensionsalderen, som PiS-regeringen netop har sænket igen til 60 år for kvinder (fra 65 år) og fra 67 til 65 år for mænd. PO vil dog tilskynde pensionister til at fortsætte med arbejdet ved at give de aldrende medarbejdere lønforhøjelser for at blive på arbejdsmarkedet. Konkret nævnes et tillæg på 20 procent efter pensionsalderen.
  Partiet vil også gøre livet lettere for iværksættere, så flere polakker får mod på at blive selvstændige.

  Intern strid

  Borgernes Platform, som var det parti som EU-præsident Donald Tusk blev valgt som statsminister for, har siden Tusk-exiten været i intern strid. Et bittert formandsopgør og en medlemskreds der er usikker på deres formands evner har givet uro, og målinger viser da også at formanden – tidligere udenrigsminister Grzegorz Schetyna – ikke er populær blandt partiets vælgere.