Orkanen Barbara er på vej til at hærge Polen

  orkan_polen_oestersoeen

  Bøgerne går højt i Østersøen ud for de polske kyster lige nu. Orkanen Barbara er ved at gøre sit indtog, og vil hærge Polen hele tirsdagen med oplyser Polens Metrologisk Institut (IMGW). Her er det fra en orkan for to år siden. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Det er ikke kun i Danmark at der er orkanvarsel. I Polen hedder orkanen Barbara og rammer især det nordlige Polen mandag og tirsdag.


  Metrologerne hos det nationale institut, IMGW, har mandag advaret mod orkanen Barbara, der er ved at få sit tag i det nordlige Polen. Og hun fortsætter.

  Breder sig tirsdag

  Orkanen ventes nemlig at brede sig tirsdag til flere egne af Polen. Værst bliver det ved Østersøen, og ved områderne omkring blandt andet kystbyerne Szczecin, Kolobrzeg og Gdansk. Her er varslet på niveau 2 og 3, hvilket betyder livsfare ved færdsel i det fri, og risiko for omfattende skader på materiel, el-ledninger og bygninger.

  Mildere varsel i øvrige Polen

  De øvrige dele af Polen har fået et niveau 1 stormvarsel, hvilket betyder overhængende fare for væltede vejtræer, ødelagte elkabler og andre mindre materielle skader.

  Der forventes vindhastigheder på over 110 kilometer i timen i det nordlige egne af Polen, og grundet iturevne elkabler vil mange polske husstande formentlig miste strømme i løbet af orkanens hærgen..

  IMGW opfordrer alle til at udvise forsigtighed, og bliver inden døre så længe orkanen raser.