Over 5 millioner flygtninge over ukrainsk grænse til Polen

Flygtninge ukrainske mennesker
Polen har nu taget imod 10 millioner flygtninge der er kommet til landet fra Ukraine, efter et år af den seneste russiske angrebskrig mod Ukraine. Den polske regering anslår, at mellem 1,3 og 1,4 millioner af dem, fortsat er i Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen har nu taget imod 5,1 millioner flygtninge der er kommet ind fra Ukraine. Men der er også trafik den anden vej.

LÆS  Joe Bidens besøg i Warszawa udsat en dag

Polen har taget imod over fire millioner flygtninge, eller mere præcist 5.104.000 personer fra Ukraine siden Rusland angreb Ukraine den 24. februar. Det skønnes at der er 1,5 million ukrainske flygtninge, der opholder sig i Polen.

Torsdag ​​ankom 23.300 flygtninge fra Ukraine. Onsdag var der 22.500. Langt de fleste af flygtningene er ukrainere, men der er også andre nationaliteter i blandt. Mere overraskende er det nok, at 21.800 mennesker rejste ind i Ukraine fra Polen. I alt er 3,2 millioner rejst ind i Ukraine fra Polen, siden Rusland angreb Ukraine igen den 24. februar.

Særlov for flygtninge

Polen har indført en særlig lov, der omgående giver ukrainske flygtninge lovligt ophold i mindst 18 måneder, som også betyder fri adgang til sociale ydelser og adgang til undervisning.

Mange der flygter fra Ukraine, vælger Polen, men de fleste polske store byer er fyldt til bristepunktet. Ukrainerne indkvarteres på hoteller og andre steder, hvor der kan tilbydes gode vilkår. De polske myndigheder opfordrer de tilrejsende til at søge mod de mindre polske byer, der også er billigere at opholde sig i.

90 procent af dem der flygter, er kvinder og børn, da mænd mellem 18 og 60 år skal melde sig som soldater eller på anden måde hjælpe til i krigen mod Rusland. Ni ud af ti polakker er tilhængere at modtagelsen af flygtninge fra Ukraine.

LÆS  Putin: Polske kræfter vil besætte Ukraines vestlige områder

Ni ud af ti polakker er tilhængere af at modtage flygtninge fra Ukraine.

STØT FRIE MEDIER – STØT POLENNU.DK
F.eks. med DKK 200,00 eller DKK 500,00 

 

LÆS  Putin: Polske kræfter vil besætte Ukraines vestlige områder