Over hundrede events i Lutoslawski-året 2013

  Lutoslawski

  Witold Lutoslawski er en af de mest berømte polske komponister. Foto: lutoslawski.culture.pl


  WARSZAWA: Over hundrede events bliver det til i forbindelse med fejringen af den polske komponist Witold Lutoslawski. År 2013 er Lutoslawski-år, har parlamentet besluttet.


  Lutoslawskis Året er arrangeret i anledning af komponistens 100 års fødselsdag, der er den 25. januar. En lang række koncerter, workshops, foredrag, filmforevisninger samt udgivelser af plader og bøger vil promovere Lutoslawskis værker både i Polen, og i udlandet.

  Stor komponist

  Witold Lutoslawski (1913-1994) anses for at være en af de mest fremtrædende og talentfulde polske komponister fra sin tid. Hans musikalsk værker varierede fra Nyklassicisme og værker inspireret af polsk folkemusik fra hans ungdom, til det unikke musikalsk sprog i hans senere år. Lutoslawskis “Concerto for Orchestra” fra 1954 fik international anerkendelse, og var starten på hans international karriere og berømmelse.

  40 byer

  Kulturministeriet i Polen støtter Lutoslawski Året med 14,8 millioner zloty, som skal bruges til at arrangere events i 40 byer verden over. Formålet er at præsentere Lutoslawskis værker til det internationale publikum. Under en del af jubilæumsåret vil der også være International Komposition-Konkurrence og den 10. Witold Lutoslawski Festival. Alle Lutoslawskis arrangementerne i 2013 vil ske i samarbejde med UNESCO.

  Læs mere om Lutoslawski på engelsk