Overvejer ny flyrute mellem Aarhus og Warszawa

  kommerciel_direktør_eurolot

  – Vi ved der er et potentiale, siger kommerciel direktør hos eurolot.com, Mateusz Kokosinski om en ny flyrute mellem Aarhus og Warszawa. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Det polske lavpris flyselskab, Eurolot, der flyver mellem Aarhus og Gdansk, overvejer nu en ny flyrute mellem Warszawa og Aarhus.


  Det polske lavpris flyselskab Eurolot, der har succes med ruten Aarhus og Gdansk, overvejer nu at åbne en forbindelse mellem Aarhus og Warszawa.

  Lun på Aarhus

  – Vi har analyseret forbindelsen, og vi ved der er et potentiale, men vi har endnu ikke taget en beslutning om det, og vi har heller ikke en tidsplan endnu, siger kommerciel direktør hos eurolot.com, Mateusz Kokosinski til polennu.dk. Ved åbningen af Gdansk-Aarhus ruten sagde Eurolot-direktøren for første gang, at en rute mellem Aarhus og Warszawa kunne komme på tale, da selskabet har en erklæret målsætning om at øge antallet af flyruter ud af Polen.

  Statsejet

  Det polske luftfartsselskab, der er ejet af den polske stat og det nationale flyselskab LOT, begyndte sin udenrigssatsning i maj, og har haft succes. Selskabet har i nogle år være kendt for sine indenrigsruter i Polen, men har været igennem en turbulent tid.

  Overtaget konkursbo

  Selskabet overtog nemlig i sommer, få måneder efter introduktionen af syv udenrigsruter, en lang række ruter fra det skandaleramte OLT Express, der var en del af den nu konkursramte Amber Gold-koncern. Direktøren er sigtet for fusk, og sagen har udløst stor forargelse i Polen. Eurolot har dermed fået udbygge sit rutenet i Polen uventet markant.

  Aarhus – Gdansk har succes

  Direktøren for Aarhus Lufthavn, Ole Paaske sagde på en dansk-polsk konference for en uge siden, at ruten Aarhus – Gdansk med Eurolot er en succes-historie, og at han følte sig overbevist om, at Eurolot fortsat vil satse på Aarhus. Og det har lufthavnsdirektøren nu fået ret i.

  Ruten fortsætter

  – Vi er ikke 100 procent tilfreds, men vi er tilfreds med belægningen, og vi ser en udvikling, så vi vil fortsætte med at arbejde for ruten Gdansk-Aarhus, siger Mateusz Kokosinski.

  Ingen kommentar

  Det har ikke været muligt, at få oplyst fra direktøren for Aarhus Lufthavn, Ole Paaske, om der er indledt forhandlinger med Eurolot om en ny forbindelse mellem Aarhus og Warszawa. Direktøren er på efterårsferie.