Parlament på vej med ny lov om public servicemedierne

Nytårsshow
Sejmen har public servicemedierne til debat. Onsdag ventes en afstemning, der skal sikre af de statskontrollerede medier igen, bliver uafhængige, troværdige og upartiske. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det nye flertal i Polens parlament er på vej med ny lov der skal genoprette troværdigheden hos public servicemedierne.


Public servicemedierne: Det nye flertal i det polske parlaments underhus Sejmen, er i gang med en debat om et nyt lovforslag. Det skal genoprette troværdigheden og upartiskheden hos public servicemedierne i landet. Det er en kendt sag, at de polske statskontrollerede medier tv-station TVP, det polske pressebureau PAP, Polsk Radio og andre, siden Kaczynski-regeringen kom til, er blevet propaganda redskaber for regeringen. Hos polennu.dk har vi da også ofte betegnede medierne, som regeringskontrollerede.

Public servicemedierne og presseindekset

TVP’s troværdighed er styrtdykket. Polen har som land oplevet et dramatiske fald fra nummer 18 på det internationale ranking over pressefrihed i 2015. I dag står Polen til en bundplacering som nummer 57. Lige foran Burkina Faso i Vestafrika.

LINK: Globalt pressefrihedsindeks 2023

I et resolutionsudkast begrundes loven med genoprettelse af orden, upartiskhed og pålidelighed i de offentlige medier og polske pressebureauer.

Debatten ventes at fortsætte onsdag, hvor parlamentet gennemfører en afstemning om forslaget, der skal rense ud i de offentlig kontrollerede medier. Det som normalt skulle betegnes som public servicemedierne.

 

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00 med kort.