Pave Frans personlige læge død af covid-19

pave frans personlige læge
Pave Frans personlige læge er død af covid-19 lørdag morgen, meddeler Vatikanet lørdag. Pave Frans vil vaccineres mod covid-19 i den kommende uge. Arkivfoto.

VATIKANET: Pave Frans personlige læge er død af covid-19, oplyser Vatikanet lørdag. Han blev indlagt med en lungesygdom i december.


Pave Frans personlige læge, Fabrizio Soccorsi, er død på en klinik i Rom. Han blev 78 år. Lægen led i forvejen af en lungesygdom, men det var komplikationer efter han blev covid-19 syg, der er dødsårsagen, oplyser Vatikanets nyhedstjeneste.

Pave Frans personlige læge siden 2015

Pavens læge blev indlagt den 26. december, og døde tidligt lørdag morgen. Han har være pavens personlige læge siden 2015

Vaccine ja tak

Det blev senere lørdag meddelt, at paven vil lade sig covid-19 vaccinere i næste uge.

– Ud fra et etisk synspunkt mener jeg, at alle bør vaccineres fordi sundhed, livet og andres liv står på spil, siger pave Frans til Canal 5. I Polen mener dele af den katolske kirke, at vaccinationer er at blande sig i Guds arbejde. Men også på dette punkt, er den katolske kirke i Polen i konflikt med pavens beskeder.

Terroristerne

Pave Frans har i en tidligere prædiken sagt, at han mener at verdens største terrorister er medierne der alene udtrykker forskelle og ikke ligheder.

Der er 1,2 milliarder katoliker i verden, og i Polen er over 90 procent af polakkerne katolikker.

LINK TIL VATIKANETS NYHEDSTJENESTE

polennu.dk er et frit og uafhængigt medie. Vi har leveret daglige gratis nyheder til danskere, hver dag siden 2008. Vil du hjælpe os på vej gennem corona-krisen, abort-krisen, krisen i rejsebranchen, EU-krisen og hvad der ellers rører sig i Polen? Du kan støtte os økonomisk med enten DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd, tak.

LINK: Pave Frans personlige læge