Piloter i det polske forsvar får penge til tandlæge-besøg

  Piloter_i_det_polske_luftvåben_taber_tænderne

  Det er kampfly som dette MIG 29, der får piloternes tænderne til at ryste sig løse. Nu vil forsvaret støtte tandbehandlinger. Foto: PNB.


  Flyenes høje hastigheder får piloters tænder til at gå løse. Det polske luftvåben tilbyder nu at betale for tandlægebesøg til de ansatte.


  Det polske forsvarsministerium vil hjælpe med at betale regningen, når luftvåbnets piloter skal til tandlægen med løse tænder.

  Piloterne betaler en høj pris for at tjene deres land. Mange lider af løse tænder, som formentlig skyldes de høje hastighed, de flyver med og de højder, de når op i, oplyser polsk radio.

  Ministeriet vil støtte tandimplanter, hvor en kunstig tand blive placeret i kæben med en titaniumskrue. Behandlingen koster adskillige tusind kroner.

  Militærklinik på vej

  Det polske forsvars egne tandlæger er ikke uddannede til at udføre behandlingen og har heller ikke udstyret til det. Derfor vil ministeriet i år betale for, at piloterne får behandlingen udført hos private tandlæger.

  Forsvarsministeriet håber, at det i løbet af det kommende år kan åbne en bedre udstyret tandlægeklinik. Når den er en realitet kan luftvåbnet selv tilbyde piloterne den nødvendige tandpleje til en lavere pris.