Pirater frigiver supertanker med to polske søfolk ombord

  sirius_star_har_to_polske_søfolk_ombord

  Sirius Star blev kapret 17. november af somaliske pirater. Foto: US Navy


  De somaliske pirater har frigivet supertankeren Sirius Star og den 25 mand store besætning, hvoraf to er polakker. Også fra Mellemøsten er der godt nyt. En polsk familie på fem er blevet reddet ud af Gaza.


  Tre millioner dollars har angiveligt været prisen for, at en gruppe somaliske pirater lod supertankeren Sirus Star sejle frit igen.

  Kaptajn Marek Nishky, en polsk maskinofficer og de øvrige 23 mand i besætningen har været i piraternes varetægt siden 17. november, hvor Sirius Star blev kapret ud for Kenyas kyst.

  En talsmand for det polske udenrigsministerium siger, at Polens diplomatiske repræsentationer i området er klar til at give de to polske søfolk ombord på Sirius Star hvilken som helst hjælp de har brug for.

  To millioner tønder olie

  Skibet fragtede to millioner tønder råolie til en værdi af 150 millioner dollars.

  – Vi er meget lettede over, at alle medlemmer af besætningen er i god behold og ved godt mod, siger Salah K’aki, der er administrerende direktør for Vela International Marine ltd., som ejer skibet.

  Familie evakueret fra Gaza

  Det polske udenrigsministeriums talsmand har også haft godt nyt at fortælle om en polsk familie på fem personer, som befandt sig i det krigshærgede Gaza.

  Sammen med 300 andre udlændinge er familien, der består af en polsk kvinde, hendes palæstinensiske mand og deres tre børn blevet evakueret fra Gaza. De er nu fløjet hjem via Jordan og Tyrkiet.