Planlagt motorvej i smukt naturområde stoppet

  Rospuda_dalen_-_ved_Rospuda-floden_i_det_nordvestlige_Polen

  Det naturskønne område ved Rospuda-dalen bliver skånet for en ny motorvej. Polens regering har givet efter for massivt pres.


  Motorvejsbyggeriet på strækningen mellem Warszawa og Helsingfors skal uden om det følsomme naturområde i Rospuda-dalen. Den polske regering har skiftet mening.


  Den planlagte motorvej mellem Warszawa og Helsingfors skal føres langt uden om de naturfølsomme områder i Rospuda-dalen ved byen Augustow i den nordvestlige del af Polen.

  Omfattende protester

  200.000 borgere har protesteret med deres underskrifter, og den internationale miljøorganisation Greenpeace er gået massivt ind i sagen.

  Også EU har været i haserne på den polske regering, fordi området er omfattet af en særlig aftale om naturbeskyttelse, der er indgået mellem Polen og EU i år 2000.

  Ny linjeføring

  – Motorvejen skal alligevel ikke skære sig gennem den naturskønne Rospuda-dal, sagde Polens vicestatsminister Grzenegorz Schetyna i går.

  Ministeren for infrastruktur Cezary Grabarczyk oplyste på samme pressemøde, at den nye linjeføring i stedet vil blive ført forbi byen Raczki.

  Pest eller kolera

  Det haster med en løsning på vejproblemerne.
  I dag kører al tung trafik gennem den polske by Augustows smalle gader, og byens borgere er stærkt generet af dårlig trafiksikkerhed og udledning af udstødningsgasser.

  Den nye motorvej vil fjerne hovedparten af trafikken fra den hyggelige bys centrum, og flere borgergrupper presser på for en hurtig løsning.