Polak ombord på dansk tilbageholdt skib i Iran

us_navy_iran_maersk_skib

En amerikansk krigsskib fra US Navy har slået anker i det internationale farvand ud for Irans kyst i Hormuz Strædet, hvor det danske Maersk Tigris er tilbageholdt med en polsk sømand ombord. Foto: USN.


TIGRIS: Polens udenrigsministerium oplyser, at en polak er ombord på det danske Maersk skib der er tilbageholdt i Iran.


Polens udenrigsministerium har bekræftet, at en polsk sømand er ombord på det danske fragtskib Maersk Tigris, der blev tilbageholdt af de iranske myndigheder tirsdag, oplyser Polsk Radio.

Internationalt farvand?

En talsmand for Maersk siger, at selskabet ikke ved hvorfor skibet er tilbageholdt i Hormuz-strædet ud for Tigris i Iran. Ifølge Maersk har skibet kun været i internationalt farvand, hvilket bestrides af Iran.

Alle har det godt

Trods tilbageholdelsen har besætningen det godt, og humøret er i top, meldes det fra skibet. Der er ingen danskere ombord. Iranerne affyrede varselsskud mod skibet, men det lykkedes besætningen at opsende en nødraket inden iranerne kom om bord.

US Navy holder øje

En amerikansk destroyer og andre US Navy fartøjer er taget til området for at holde øje med iranernes behandling af Maersk fragtskibet. Maersk skibe har ved flere lejligheder været transportør for det amerikanske forsvarsministerium, blandt andet under krigen i Golfen.

Maersk Tigris er nu fortøjret i havnen i Bandar Abbas.