Polak sigtet for at holde løve som husdyr

  I Polen har en mand i den sydlige del af landet, valgt at have en løve som husdyr, selv om det er ulovligt. Arkivfoto.


  RZESZOW: En gårdejer i den sydlige del af Polen er blevet sigtet for overtrædelse af loven om naturbeskyttelse. Han holder en løve som husdyr.


  En polsk dyreværnsorganisation har meldt en borger i Glogowa Malopolska til politiet for overtrædelse af Lov om Naturbeskyttelse.

  Den anmeldte borger, Leszek Bielenda, holder nemlig en fuldvoksen løve som husdyr på sin gård, og forstår ikke at løven kan give anledning til så meget bekymring.

  Protester

  – Den slags dyr hører ikke hjemme i et privat hjem eller i en gårdhave, og det er heller ikke lovligt, siger Halina Derwisz, der er leder af organisationen Rzeszow Society for the Protection of Animals, der står bag anmeldelsen.

  – En løve er et vildt dyr, der i Polen kun må opholde sig i en zoologisk have eller i en lignende type institution, siger Derwisz.

  En lånt løve

  Leszek Bielenda, der har løven boende, siger at han bare har lånt løven for en kort periode, og at den efter nogle måneder skal tilbage til et omrejsende cirkus eller en zoologisk have.

  Han har, efter eget udsagn, lånt løven af et omrejsende cirkus. Løven og Leszek Bielenda bor meget tæt på en skole i området, hvilket også har udløst protester fra borgere i området.

  Hvorfor?

  Hvorfor Leszek Bielenda har løven boende er stadig uvist, men det vil der kommer klarhed over, når polsk politi i den nærmeste fremtid er færdige med efterforskningen af sagen.