Polakker dræbt ved attentat i Tunesien

  Giorces_Bardo_tunis_polakker_dræbt_i_attentat_poland_polennu

  Der var 36 polakker tilstede, da to mænd bevæbnet med AK-47’er åbnede ild mod et museum i Tunis, der er populært blandt turister. Polakkerne er taget til Tunesien, trods de polske myndigheders advarsler. Nu stopper rejsebureau rejser til Tunesien. PR-foto.


  TUNIS: Et ukendt antal polakker er dræbt og mange savnes fortsat efter et attentat, hvor to bevæbnede mænd åbnede ild mod et populært museum i Tunesien.


  Der er fortsat modstridende oplysninger om hvor mange polakker der blev dræbt, da to mænd bevæbnet med maskinpistoler åbnede ild mod turister foran Bardo museet i Tunis.

  Usikkerhed om dræbte polakker

  Torsdag morgen sagde udenrigsminister Grzegorz Schetyna, at to polakker blev dræbt i angrebet, og at to fortsat var savnet.

  Den tunesiske regeringschef Habib Essid sagde på en pressekonference onsdag aften, at 21 mennesker var døde, men kun en polak. De øvrige dræbte var fra Japan, Spanien, Frankrig, Italien, Columbia, Tyskland og Tunesien. Polens tidligere udenrigsminister Radek Sikorski sagde til tv-station TVN24, at der kan være op til syv polakker, der er dræbt.

  20 i sikkerhed

  36 polakker var på museet, da ildkampene begyndte og 20 af dem er i sikkerhed. De øvriges skæbne var torsdag morgen fortsat uvis.

  Polsk hjælp på vej

  På en pressekonference onsdag, sagde den polske statsminister Ewa Kopacz, at Polen sender en gruppe af læger og psykologer til Tunis, for at tage sig af polakkerne på stedet.

  Rejseadvarsel gælder

  Polens statsminister Ewa Kopacz understreger at myndighedernes advarsler fra maj sidste år om den øgede risiko, der er ved at rejse til Tunesien, stadig er gældende.

  Aflyser Tunesien

  En talsmand for rejsebureauet Itaka, Piotr Henicz, sagde til polsk TVP, at selskabet – som er et af Polens største rejsebureauer – aflyser alle flyvninger og rejser til Tunesien.

  Den eneste undtagelse er et charterfly, der skal hente 182 af selskabets erhvervskunder i Tunesien.

  Åbnede ild mod turister

  Mindst to bevæbnede mænd skød med AK 47 våben foran Bardo museet i Tunis, hvor de dræbte turister, der var på vej ind i museet. Terroristerne tog derefter flere gidsler i museet. De to gerningsmænd blev dog hurtigt sat ud af spillet, da en effektiv politikaktion gjorde det af med gerningsmændene.

  Ingen har taget ansvaret for terrorhandlingerne i Tunis.