Polakker holder jul hjemme

  julemiddag_i_Polen

  De mest populære polske juleretter er pierogi, sild og karper. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Ifølge meningsmålingsinstituttet Millward Brown foretrækker de fleste af polakkerne selv at forberede julemaden. Flere polakker end tidligere køber dog julemaden færdiglavet.


  Langt de fleste polakker har lavet julemaden hjemme. Undersøgelsen viser også, at flere og flere polakker ikke gider at lave mad, og som foretrækker at købe færdige juleretter.

  Pierogi, sild og karper på hvert polsk bord

  Pierogi vil blive forberedt i 77 procent af polske huse, hånd-kogte sild findes på bordene også hos 77 procent af svarpersonerne. Karper serveres i 89 procent af de polske boliger.

  Polske kvinder laver julemiddagen

  Millward Brown har også spurgt om familiesammenkomster ved juletid – kun 3 procent af polakkerne over 15 år gamle vil ikke deltage i julemiddagen. Desuden vil 74 procent af svarpersonerne deltage i forberedelser til julemiddag. Det er dog stadig i fleste tilfælde et arbejde domineret af kvinder. 93 procent af kvinderne har forberedt julemiddagen, mens det kun er 53 procent af mændene.

  Polakker foretrækker at blive hjemme

  77,4 procent af polakkerne foretrækker at tilbringe julen med sin familie hjemme, viser en anden undersøgelse foretaget ef Homo Homini. 10,2 procent af svarpersonerne holder jul under varme himmelstrøg.