Polakker: Kaczynski er den mest upopulære politiker

  jaroslaw_kaczynski_polen_polennu

  Polens stærke mand – partiformand Jaroslaw Kaczynski, er den polske politikere som polakker bryder sig mindst om, viser en måling. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Partiformand i regeringspartiet og formanden for det største oppositionsparti, er de mest upopulære politikere i Polen.


  En meningsundersøgelse af Pollster Research Institute viser, at polakkerne er mest utilfredse med de to partiformænd; Lov og Retfærdighedspartiets (PiS) Jaroslaw Kaczynski og oppositionspartiets Borgernes Platforms (PO) Grzegorz Schetyna.

  Til spørgsmålet om, hvem der er den værste politiker svarede 37 procent Jaroslaw Kaczynski, mens 11 procent af polakkerne svarede Grzegorz Schetyna.

  Bedste politiker

  I samme undersøgelse blev der også spurgt ind til, hvem der er den bedste politiker. Her står den tidligere polske statsminister Donald Tusk og den siddende regeringschef Mateusz Morawiecki lige i front – begge med 21 procent.

  På de næste pladser kommer Robert Biedron, tidligere borgmester i Slupsk og kendt aktuelt kendt for at lave et nyt parti i år, og fra partiet SLD samt Palikot- og LGBT-bevægelsen i Polen. Han får 11 procent i målingen, efterfulgt af Polens præsident Andrzej Duda med 10 procent.