Polakker kan bestille tid til corona-vaccination

Polen corona
Corona tallene er stigende i Polen, og der vaccineres på livet løs. I alt er der blevet uddelt 36,98 millioner vacciner i Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polakker der ikke er i de særligt udsatte grupper under corona-pandemien, kan fra 15. januar bestille vaccination.


Tredje juledag begynder Polen at uddele de første 10.000 covid-19 vacciner, som vi skrev tirsdag. De uddeles til særligt udsatte grupper, og her har man prioriteret anderledes end i Danmark.

Sygehuspersonale først

I Polen er det først og fremmest personalet på sygehusene der får vaccinationerne, derefter borgere på plejehjem, folk over 60 år samt personale hos politi, militæret og i de polske skoler.

LÆS OGSÅ: 10.000 polakker bliver vaccineret 3. juledag.

Fra januar

Polakker der falder uden for disse grupper, kan fra den 15. januar bestille en covid-19-vaccination, oplyser sundhedsminister Adam Niedzielski onsdag. Det oprettes en hotline med telefonnummeret 989, hvor polakkerne kan bestille tid til vaccination. Det bliver også muligt at tilmelde sig hos lokale sundhedscentre og på en hjemmeside.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Polen modtager allerede i den første uge af januar, 600.000 doser vacciner oplyser de polske myndigheder. Det er EU der har fremskaffet vaccinerne, som betyder at Polen kan vaccinere langt tidligere end ventet.

60 millioner doser

Polens regering har planlagt at bruge 3 milliarder zloty på en særligt corona-program, der omfatter 60 millioner doser vaccination. Vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski har varslet fyringer, hvis ministrene i regeringen ikke lader sig vaccinere.

Hmm – vi laver mange fejl, altså stavefejl, slåfejl og sådan – eller også er det en sætter-nisse der driller?
Vi vil gerne være de bedste på alle områder, men har ikke råd til en korrekturlæser for tiden.
Vil du være med at gøre polennu.dk endnu bedre? Du kan gøre det ved f.eks. at donere DKK
200,00 eller DKK 500,00.