andrzej_duda_lars_moeller_polennu
Polens præsident Andrzej Duda er enig med et knebent flertal i det polske parlament, om at præsidentvalget skal gennemføres den 10. maj som planlagt, trods corona-krisen. Foto: Lars Møller, polennu.dk.

Hvis det står til et flertal af polakkerne, så står landets præsident Andrzej Duda til at få en rigsretssag på halsen, efter rodet med forfatningen og dommerstanden. Foto: Lars Møller, polennu.dk.


WARSZAWA: Et flertal af polakkerne vil stille præsident Andrzej Duda for en rigsret efter brud på forfatningen, viser en ny undersøgelse.


53 procent af polakkerne mener at præsident Andrzej Duda skal stilles for en rigsret, for hans rolle i skandalerne omkring de polske domstole. 27 procent mener ikke at han skal. Det viser en undersøgelse, som Wirtualna Polska har bestilt.

Forfatningens vogter

Halvdelen af de adspurgte polakker anser præsidenten som den vigtigste vogter af forfatningen, mens 39 procent ikke mener det er hans ansvar.

Undersøgelsen viser også, at 54 procent af polakkerne tror at præsidenten vil arbejde for en løsning omkring krisen ved domstolene, mens 35 procent ikke tror på at Duda vil redde situationen.