Polakker: Ruslands ambassadør skal sendes hjem

Ruslands ambassadør
Et flertal af polakkerne mener, at Ruslands ambassadør i Polen skal sendes hjem til Moskva. Det viser en måling, efter at den russiske ambassadør udeblev fra et møde i Polens udenrigsministerium. Den russiske ambassadør er allerede rejst ud af landet. Arkivfoto.

WARSZAWA: En undersøgelse viser at polakkerne vil af med Ruslands ambassadør i Polen, men han rejste da russisk missil krænkede NATO-luftrum.


Et flertal af polakker mener, at Ruslands ambassadør i Polen Sergei Andreyev skal sendes hjem til Moskva. Det ønske har 59,1 procent af polakkerne. Kun 14,7 procent mener at ambassadøren skal blive, viser en måling som det polske medie rp.pl har bestilt hos SW Research.

(Fortsættes under)

Målingen er lavet, efter at Ruslands ambassadør ikke mødte op i det polske Udenrigsministerium, da han blev indkaldt efter af et russisk missil den 24. marts, fløj ind og ud igen af polsk NATO-luftrum.

Ambassadør har forladt Polen

Den russiske ambassadør har siden meddelt, at han er rejst ud af Polen i nogle dage. Polens udenrigsminister Radoslaw Sikorski afviser, at det er polakkerne der har sendt Rusland ambassadør ud af landet.

Undersøgelsen er gennemført den 26. og 27. marts

Ruslands ambassadør eller ej. Vi har fravalgt at have en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.