Polakker tilfredse med første EU-formandskab

  Nedtælling_formandskabet_for_EU_i_Warszawa

  Polens præsident Bronislaw Komorowski ved det event i Warszawa, der markerede Polens overtagelse af EU-formandskabet i sommer. Formandskabets logo er lavet af den samme kunstner, der har lavet Solidarnosc-logoet på Gdansk skibsværft i 1980. Arkivfoto.


  WARSZAWA: I morgen overtager Danmark EU-formandskabet efter Polen, der kan se tilbage på seks hektiske måneder præget af gældsproblemer i eurozonen.


  I dag slutter Polens første EU-formandskab. De seneste seks måneder har Polen stået i spidsen for forhandlingerne mellem de 27 EU-lande, og varetaget de opgaver der hører med til formanskabet.

  Krise tager tid

  Krisen i eurozonen har taget meget af tiden under det polske formandskab, og betydet mange ændringer af de oprindelige mødeplaner.

  400 arrangementer

  Den polske Europaminister Mikolaj Dowgielewicz siger, at Polen i det seneste halve år, har fået 54 nye love vedtaget, og tilrettelagt mere end 400 arrangementer, fordelt på ti hovedstæder i ti forskellige tidszoner.

  68 procent tilfreds

  Dowgielewicz siger til det polske nyhedsbureau PAP, at medlemslandene generelt anser EU-formandskabet som en succes, og det glæder også den polske Europaminister, at 68 procent af polakkerne også er tilfredse med det polske formandskab.

  International kultur

  Polens indsats på det kulturelle område er under formanskabet blev koordineret af Adam Mickiewicz Instituttet i samarbejde med andre polske kulturinstitutter og polske ambassader over hele verden. Polen har i forbindelse med formandskabet satset stort på, at gøre Polens nutidige kunst og kultur kendt i forbindelse med formandskabet.

  Polen i dag

  Direktøren for det polske kultur institut i Bruxelles, Beata Podgóska, siger til polsk radio, at det var en rigtig beslutning at satse på polsk nutid, fremfor polsk fortid.

  Danmark tager over

  Danmark overtager EU-formandskabet i morgen, og har opgaven frem til 30. juni 2012. Danmark havde senest EU-formandskabet i 2002, og det var forhandlingerne i København der endte med, at Polen og ni andre lande trådte ind i EU i maj 2004.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Det danske EU-formandskabs hjemmeside