Polakker tvinges hjem ved britisk nej til EU

  flere_polakker_arbejder_i_udlandet_polennu

  Polske arbejdere i Storbritanien risiskere at miste deres job, hvis briterne vælger at forlade EU ved folkeafstemningen den 23. juni. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: 400.000 polakker risikerer at blive tvunget ud af Storbritannien, hvis briterne stemmer nej til fortsat medlemskab af EU.


  Hvis briterne stemmer for at forlade EU den 23. juni, så risikere omkring 400.000 polakker på de britiske øer deres job, og kan blive tvunget til at rejse hjem til Polen. Det skriver det polske dagblad Rzeczpospolita.

  Seneste ankomne

  Tilhængere af den såkaldte Brexit siger vi valgkampen, at et nej gør det muligt at begrænse indvandreres adgang til arbejdsmarkedet. De polakker der er kommet til Storbritannien indenfor de seneste fem år og som ikke kan søge britisk opholdstilladelse, kan i stedet for blive tvunget til at vende tilbage til Polen, skriver bladet.

  400.000 polakker

  Hvis immigrationslove efter en Brexit bliver mere restriktive, kan op mod halvdelen af polakkerne i Storbritannien miste deres ret til at arbejde i landet. Bladet mener dog, at det har den fordel, at de 400.000 polakker kan være med til afhjælpe den stigende demografiske krise i Polen.

  5 milliarder zloty

  Rzeczpospolita skønner, at hvis polakkerne vender hjem vil det betyde manglende overførsler til fattige familier og venner i Polen fra de polske arbejdere på cirka 5 milliarder zloty.