Polakkerne er blevet rigere end grækerne

  jule_handel_polen_maja_giannoccaro_maja_g_polennu

  Polakkernes købekraft har for første gang overhalet købekraften i et af de gamle EU-lande, og om to år overhaler de det næste ifølge Den Internationale Valutafond. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polakkernes købekraft har for første overhalet købekraften i et af de gamle EU-lande, og udvikingen vil fortsætte de kommende år, spår valutafond.


  Polakkernes købekraft er steget voldsomt de seneste år, og nu oplyser Den Internationale Valutafond IMF, at polakkernes købekraft – det vil sige indtægterne i forhold til priserne i landet – for første gang har oversteget købekraften i et af de gamle EU-lande, nemlig Grækenland. Det skriver den polske avis Rzeczpospolita.

  6 dollars mere

  I 2015 tjente en græker 26.449 dollars ifølge IMS’s omregninger, mens polakkerne i gennemsnit tjente 6 dollars mere.

  IMF forventer, at polakkernes købekraft fortsætter med at stige, og at den allerede næste år vil svare til at ligge halvandet tusind dollars over grækernes.

  Overhaler Portugal om to år

  Da Polen blev medlemmer af EU for 12 år siden var polakkernes købekraft kun halvt så stor som grækernes, og Den Internationale Valutafond IMF forudser, at Polen i 2018 vil overhale det næste land i det gamle EU, nemlig Portugal.

  I 2018 vil polakkernes købekraft svare til 30.692 dollars, mens portugisernes vil ligge mere end 500 dollars lavere ifølge IMF’s nuværende prognose.