Polakkerne er ikke bange for at gå alene om natten

  Polsk_politi_vil_sætte_hårdere_ind_overfor_lovbrydere_i_trafikken_efter_ny_undersøgelse

  Fulde folk og vanvittige bilister frygtes mest i Polen ifølge en ny undersøgelse som det polske politi har foretaget blandt 17.000 polakker. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  Polsk politi har spurgt polakkerne hvad de frygter mest. Svaret fra 17.000 polakker var fulde folk og uforsvarlig kørsel.


  For bare 15 år siden var hver anden polakker bange for at gå alene på gaden efter mørkets frembrud. Sådan er det ikke længere. Nu er det kun hver femte.

  Biler og fulde folk

  I en ny undersøgelse, foretaget af det polske politi, har tidligere tiders frygt ændret sig markant. Nu er det uforsvarlig bilkørsel og fulde folk, der topper ’angst-barometeret’. Samlet set er polske borgere ikke bange. 77 procent er ikke bange for at gå alene om natten, 60 procent vil ikke undgå bestemte ’farlige’ områder om natten og 70 procent af polakkerne er ikke bange for mindre forbrydelser som røverier, fastslår undersøgelsen.

  Vigtige oplysninger

  – Det er meget vigtige oplysninger for politiet, sagde politichefen Andrzej Matejuk ved offentliggørelsen af undersøgelsen. Han sagde også, at hensynsløse bilister fremover vil blive behandlet hårdere og at politiet vil lave mere video-overvågning på veje.

  De 17.000 polakker er blevet spurgt i januar 2009.