Polakkerne er utilfredse med landets ledelse

  Polens præsident Lech Kaczynski og premiereminister Donald Tusk ville ikke blive genvalgt, hvis de skulle vælges i dag. Arkivfoto gov.pl.


  WARSZAWA: Kun hver tredje polak er tilfreds med den polske regering, mens to ud af tre polakker vender tommelfingeren nedad overfor landets præsident.


  Hvis der var valg i Polen i dag ville hverken regeringslederen Donald Tusk eller præsident Lech Kaczynski blive genvalgt, hvis man skal tro en ny meningsmåling som Polskie Radio har gennemført.

  28 procent tilfreds

  Ifølge meningsmålingen er kun 28 procent af polakker positive i deres vurdering af den polske regering, mens 62 procent er meget kritiske eller utilfredse med regeringen.

  Regeringschefen Donald Tusk kritiseres ‘kun’ for sin indsats af 51 procent af polakkerne, mens 38 procent mener at premiereministeren gør det godt.

  Upopulær præsident

  Af målingen fremgår det også, at hele 70 procent af polakkerne er utilfredse med præsident Lech Kaczynskis aindsats. Præsidentens popularitet er faldet betragteligt det seneste halve år.

  Interne drillerier

  Polakkerne er især utilfredse med hvad der opfattes som præsidentens chikanerier og afvisning af at underskrive love som Sejmen har vedtaget. Senest har manglende underskrifter for mere end 100 diplomater lammet den polske udenrigstjeneste.

  Konflikten mellem præsidenten og regeringen afspejles af det indenrigspolitiske faktum, at de tilhører hver sit parti. Præsidenten er med i Lov og Orden-partiet (PIS), mens premiereministeren tilhører Borgernes Platform (PO).

  Polakkerne ser gerne at landets ledere arbejder for Polen, og de er trætte af de evige skænderier og beskyldninger de to parter – og partier imellem.