Polakkerne mindes de døde på vigtig helligdag

helligdag Allehelgens_dag_Polen_polennu
Polakkerne mindes de døde på en vigtig helligdag. Det er dagen hvor polakkerne tænder lys på kirkegårdene for de døde. Arkivfoto.

WARSZAWA: I dag er det Allehelgensdag i Polen. Det er en vigtig religiøse helligdag, hvor de døde mindes med lys og besøg på kirkegårde.

LÆS  Første polske katolske kirke med online service

Helligdag i Polen. Den 1. november tilbringer mange polakker med at besøge deres familie og venners gravsteder. Det er en af de vigtigste religiøse dage i Polen, og det er en fridag.

Lys på kirkegårdene

Allehelgensdag er en gammel højtid i Polen. Traditionelt fejres den ved at polakker går på kirkegårde om eftermiddagen og sætte levende lys og blomster på gravene. Om aftenen samles mange familier ligesom til jul, og spiser en stor middag samme, mens de mindes de døde.

Indsamlinger til kirkegårde

I mange byer optræder kendte kunstnere frivilligt i dag, for at samle penge ind til vedligeholdelse af de store nationale gravsteder.

Halloween overtager helligdag

Den gamle Alle Helgen tradition er stadig levende i Polen, at landet “lukker ned” ligesom juleaften. De amerikanske halloween traditioner er også kommet til Polen, og de trænger sig ind på den polske højtid.

Markeringen af dagen fortsætter helt frem til Allesjælesdag, den 2. november.

 

LÆS  Polakker fejrer påsken mens danskerne holder fri

LÆS  Pave Frans personlige læge død af covid-19