Polakkerne ryger mindre tobak – især de unge

tobak i Polen polakker ryger mindre
De unge står ikke i kø ved tobakskioskerne. For 30 år siden var polakkerne de mest cigaretrygende mennesker i verden. Sådan er det ikke mere. Arkivfoto.

BRUXELLES: Polakkerne ryger mindre tobak. For 30 år siden var Polen det land i verden, hvor der blev røget flest cigaretter. Sådan er det ikke mere.


Antallet af rygere af cigaretter og anden tobak falder fortsat i Polen, men for bare tre årtier siden, havde polakkerne det højeste cigaretforbrug i verden.

Hver fjerde polak med tobak

Ifølge en ny rapport fra Eurobarometer, ryger 26 procent af polakkerne tobak. Det er et fald på 4 procent, i forhold til for fire år siden. I EU er det i gennemsnit 23 procent der ryger tobak eller cigaretter.

De unge ryger mindre tobak

22 procent af polakkerne i alderen fra 25 til 39 år ryger tobak. Her er EU gennemsnittet 30 procent. I aldersgruppen 40 til 54 år er det 33 procent af polakkerne der ryger, mens EU gennemsnittet er på 27 procent.

62 procent af polakkerne har aldrig røget tobak, og 12 procent er holdt op med at ryge. Det er henholdsvis det næstbedste og tredjebedste resultat blandt EU-landene.

EKSTERNT LINK: Polakkerne ryger mest i verden (1997)

Eurobarometer 2021 – rygning i EU

Støt frie medier, mens de stadig er der. Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer. PS! Når du betaler, vil vores betalingssystem efter nye EU, kræve en bekræftelse fra dig på SMS eller via NemID.