Polakkerne samler penge ind til polske børnehospitaler i dag

  Stor_indsamling_i_Polen_til_børnehospitaler

  Organisationen WOSP har gjort indsamling af penge til børnehospitaler i landt til et tilløbsstykke. Foto: WOSP.


  Når polakkerne i dag gennemfører en af landets største indsamlinger, er det med et håb om at nå et resultat på 80 millioner danske kroner.


  Arrangøren, velgørenhedsorganisationen WOSP (Jule indsamlingsorkesteret) har samlet ind siden 1993, og håber på at kunne dele 12 millioner klistermærker med røde hjerter ud i dag. Hjerterne gives til bidragsydere som tak tak for støtten.

  – WOSP er blevet til meget mere end kun velgørenhed, siger Ola Owsiak, som er datter af organisationens grundlægger, til Polski Radio.

  – Vores hovedformål er at samle penge ind medicinsk udstyr til børnehospitaler, men arrangementet er også et samlingspunkt for polakker over hele verden.

  Ola Owsiak fortæller også, at der i dag er planlagt events i Szczecin, Warszawa, Krakow og en række andre polske byer.

  Dagen vil endvidere blive markeret i USA, Australien, Storbritannien, Grækenland, Libanon og Saudi Arabien. – Også de steder hvor Polen har soldater udstationeret vil der være indsamlingsaktiviteter.

  TVP2 med direkte

  Polsk TV2 (TVP2) vil i løbet af dagen sende reportager fra arrangementerne og indsamlingen. Mens tv-showet sendes, går frivillige rundt i gaderne og samler zloty indtil formålet.

  Indsamlingerne blev startet i 1993 af den kendte radiovært Jerzy Owsiak. Formålet var at redde syge børns liv ved at skaffe penge til udstyr på de offentlige hospitaler.

  Læs mere om indsamlingen