Polanski hædret som bedste instruktør i Berlin

  Roman Polanski var den mest omtalte filminstruktør på filmfestivalen i Berlin. Men den polske instruktør var der ikke selv for at modtage Sølvbjørnen. Polanski sidder i husarrest i Schweiz. Arkivfoto.


  BERLIN: I går aftes modtog den polske filminstruktør Roman Polanski den fornemme Sølvbjørn på filmfestivalen i den tyske hovedstad. Titlen som bedste instruktør fik han for filmen Ghost Writer.


  600 film fra hele verden deltog i Berlin filmfestivalen, Berlina 2010, i den tyske hovedstad. Hæderen som festivalens bedste film gik overraskende til den tyrkiske film Honning.

  The Ghost Writer

  Mest omtalt var dog Roman Polanskis politiske thriller, The Ghost Writer, med bl.a. 007-helten Pierce Brosmen i hovedrollen. Han spiller rollen som en britisk premierminister, der er flygtet til USA fordi han er tiltalt ved den internationale domstol i Haag.

  Premierministeren, der kaster tankerne hen på Tony Blair, er anklaget for krigsforbrydelser mod Irak.

  Roman Polanski fik en Sølvbjørn som hæder for at være bedste instruktør med filmen på festivalen.

  Uden bedste instruktør

  Roman Polanski var ikke selv i Berlin. Han har siden september været fængslet og i husarrest i Schweiz, på grund af en pædofili-sag i USA fra 1977. Ofret har anmodet de amerikanske myndigheder om at frafalde sigtelserne.