Polen åbner grænserne til EU-lande lørdag

Søndag var antallet af døde med covid-19 på 228 personer, og andelen af positive test var 39 procent. Smittestigningen er fortsat værst i Warszawa. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens statsminister har onsdag eftermiddag meddelt, at grænserne til EU-landene genåbnes fra den 13. juni. Internationale flyruter fra den 16. juni.


Polens statsminister Mateusz Morawiecki har meddelt, at lukningen af grænserne der trådte i kraft den 15. marts, ophæves fra på lørdag, den 13. juni. Fra den 16. juni bliver internationale ruteflyvninger igen tilladt.

Dyrt at holde grænser lukkede

Statsministeren sagde, at polakkerne ikke har råd til at fastholde lukningen af alle grænserne.

– Vi er inde i en vigtig fase i kampen mod corona-virus … vi ved ikke, hvordan situationen vil være om en, to eller tre måneder. Men i dag kan vi sige, at vi styr på faren på den rigtige måde, sagde Mateusz Morawiecki onsdag.

Der er i dag 27.668 personer der er covid-19 syge i Polen, og 1.191 corona-relaterede dødsfald.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER  

Mere om rejser til Polen på dansk?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.