Polen er klar med landanlæg til Baltic Pipe gasledningen

Landanlæggene i forbindelse med Baltic Pipe gasledning mellem Danmark og Polen er ved at være klar. Mandag blev yderligere 41 km landanlæg godkendt af den polske gasoperatør. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polske Gaz-System har godkendt 41 km gasrørledning, som indgår på land i bygningen af Baltic Pipe gasledningen.

LÆS  Arbejdet med Baltic Pipe gasledningen genoptages

Den polske gasnetoperatør Gaz-System, der indgår i bygningen af Baltic Pipe gasledningen mellem Norge, Danmark og Polen, har netop godkendt installationen af 41 km af gasledningen på land i Polen.

41 km gasledning

Det er 41 km mellem Niechorze og Ploty gasrørledningen, er er det vigtigste bindeled mellem hovedledningen og det nationale polske transmissionsnet. I forvejen er strækningen af Baltic Pipes landanlæg mellem Goleniow og Lwowek godkendt. Den er med sine 191 km, den længste enkeltstående ledning på land. Det stod færdiggodkendt 30 dage før tidsplanen foreskrev.

– Takket være et godt samarbejde bliver projektet afsluttet til tiden, altså inden 1. oktober, oplyser Gaz-System.

Baltic Pipe skal forsyne Polen og andre lande i Europa med gas fra Norge og Danmark. Fra dansk side er det nationale Energinet ansvarlig for forbindelsen, der skal gøre Polen uafhængig af russisk gas inden årets udgang.

LINK: Energinet 

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

LÆS  Tyskland stopper Nord Stream 2 gasledningen

DKK 100,00 DKK 200,00 DKK 500,00 DKK 1.000,00 DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

LÆS  Baltic Pipe gasrør på havbunden ved Bornholm

DKK 50,00 pr. måned DKK 100,00 pr. måned DKK 200,00 pr. måned