Polen er kommet tættere på en billet til EM-fodbold

polen_vinder_over_gibraltar_em_kval_2016_polennu

De polske målscorer ved mandagens fodboldkamp mod Gibraltar er Kamil Grosicki, Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik, Jakub Blaszczykowski og Bartosz Kapustka. Foto: PZPN.


WARSZAWA: Polen vandt mandag med 8 – 1 over Gibraltar, og er kommet tættere på en billet til EM fodbold i Frankrig 2016.


Polen er nummer to i gruppen efter mandagens kvalifikationskampe, og kan selv afgøre sin deltagelse til EM 2016 i fodbold i Frankrig.

Polsk dominans

Det polske fodboldlandshold vandt nemlig i aften en pligtsejr over Gibraltar på hjemmebane med målscoren 8 – 1. Der var på intet tidspunkt tvivl om kampens udfald, polakkerne sad fuldstændigt på kampen.

4 – 0 ved pausen

Efter bare 8 minutters spil kom Polen foran på et mål af Kamil Grosicki på et oplæg af anfører Lewandowski. Kamil gjorde det også til 2 – 0 efter et kvarters spil. I det 18. og det 29. minut scorede Lewandowski selv til stillingen ved pausen 4 – 0.

EM-kvalens topscorer

Da Polen var foran 6 – 0 i anden halvleg, blev anfører Lewandowski udskiftet til fordel for Piotr Zielinski. Efter dagens kampe, er Lewandowski turneringens topscorer med 10 mål, foran tyske Müller, der har scoret 8 gange.

Trøstemål

Selv uden Lewandowski på banen, blev det også til 8 – 0 i Warszawa, inden Gibraltar kunne få et trøstemål tre minutter før tid til slutstillingen 8 – 1.

Stillingen

Resultaterne af de øvrige kampe i gruppen mandag aften:
Irland – Georgien 1 – 0
Skotland – Tyskland 2 – 3

Nummer 2

Polen er fortsat nummer 2 i puljen, og nu med 17 point efter Tyskland med 19 point. Tredjepladsen indtages af Irland der har 15 point.

De næste runder

De to sidste runder i EM-kvalifikation spilles den 8. og 11. oktober.
Polen skal møde Skotland på udebane, og Irland på hjemmebane.
Tyskland skal mødes Irland på udebane og Georgien hjemme. Skotland skal derudover møde Gibraltar på udebane.

Stillingen

Stillingen efter 8. runde af EM kvalifikationen
Tyskland 19 point
Polen 17 point
Irland 15
Skotland 11
Georgien 6
Gibraltar 0

LÆS MERE
polennu.dk: Resultater og stillingen Ekstraklasa