Polen fælder mere urskov trods protester

  mere_urskov_skal_faeldes_i_bialowieza_skoven_i_polen

  Selv om det næppe er kendt blandt de fleste danskere, så er der urskove i Polen. Her er det Bialowieza-urskoven i det østlige Polen. Arkivfoto.


  BIALOWIEZA: Trods protester fra flere sider har regeringen givet mulighed for at fælde mere af Bialowieza-urskoven i det østlige Polen.


  En tredjedel af Bialowieza skoven bliver bevaret som vild urskov, mens der nu gives mulighed for mere fældning i to tredjedele af skoven.

  Det oplyste Polens miljøminister Jan Szyszko på en pressekonference søndag efter at have deltaget i en to-dages konference om skovens fremtid.

  Vil beskytte planter og dyr

  Fældningen af skoven skal være med til at beskytte de planter og dyr, der er typiske for Bialowieza-skoven og bremse den proces, der er i gang nu, hvor dele af skoven er ved at blive ødelagt, fortalte ministeren.

  Der har tidligere været talt om, at barkbiller har angrebet træerne i urskoven, men miljøministeren ville på pressemødet ikke bekræfte, at det er dem, som den kommende skovfældning er rettet imod.

  Protester imod fældning

  Lørdag var demonstranter på gaden 11 steder i Polen, hvor de protesterede imod mere fældning af Bialowieza-skoven. Protesterne var blandt andet arrangeret af Greenpeace i Polen, der ønsker, at urskoven skal lades i fred.

  Formanden for Greenpeace i Polen Robert Cyglicki siger til Polsk Radio, at en række forskere ikke var blevet inviteret til regeringens konference, og at en repræsentant for EU-Kommissionen også var blevet nægtet at holde et oplæg på konferencen.