Polen fejrede indsamling og indsats med fest

  afslutning_det_store_juleorkester_2015_warszawa_Igor_Kohutnicki

  Den 23. indsamling af Det Store Juleorkester blev markeret mange steder i Polen, og i hovedstaden var der fyrværkeri i Kulturpaladset, hvor der var stor indsamlingsfest for de frivillige. Det er traditionen at de frivillige får gratis middag, is og kage efter indsamlingen i paladset. Foto: Igor Kohutnicki, WOSP.


  WARSZAWA: Polens største indsamling, Det Store Juleorkester, blev afsluttet med fest ved Kulturpaladset efter endnu en rekordindsamling.


  Igen i år blev det til en rekord, da Polens største indsamling – Det Store Juleorkester (WOSP) talte kassen op. Det foreløbige indsamlede beløb er på 36.228.912 zloty. Det er godt en million mere end på samme tidspunkt sidste år, men indsamlingen er ikke slut.

  Indsamling frem til marts

  Auktioner og andre tiltag vil bringe yderligere indtægter til resultatet. Sidste år blev der indsamlet 17 millioner zloty efter festen i januar og frem til marts.

  I marts vil initiativtageren til indsamlingen, Jerzy Owsiak, offentliggøre det samlede resultat.

  120.000 frivillige

  120.000 frivillige har været på gaderne for at sælge små hjerter til indsamlingen, men de 36 millioner zloty er også kommet gennem indtægter fra koncerter, auktioner og en lang række andre aktiviteter.