Polen fik en nem VM-fodbold lodtrækning

vm_fodbold_2018_rusland

Trofæet som 32 nationer skal dyste om fotograferet under præsentationen af turneringen i Moskva fredag. Foto: FIFA.


MOSKVA: Fredag eftermiddag blev der trukket lod om puljerne til det kommende fodbold VM i Rusland næste år, hvor både Polen og Danmark er med.


Polen fik på papiret en nem VM-lodtrækning. De hvid-røde polakker er kommet i pulje H sammen med Colombia, Senegal og Japan. Fodbold VM 2018 i Rusland får deltagelse af 32 lande, som opdeles i otte puljer med fire hold i hver. Nummer 1 og 2 i grupperne går videre i turneringen, de øvrige sendes hjem.

Polens kampe

19. juni 2018: Polen – Senegal, Moskva
24. juni 2018: Polen – Columbia, Kazan
28. juni 2018: Japan – Polen, Volvograd

Bedst på papiret

Polen er nummer 7 på FIFA’s verdensrangliste, Colombia er nummer 13, Senegal nummer 23 og Japan er nummer 55. Selv om polakkerne på papiret er det stærkeste hold, er der flere internationale fodboldeksperter, der ikke mener at Polen end ikke går videre efter den indledende runde.

Sociale medier

Den manglende tillid til Polens fodboldlandshold internationalt, har sat gang i vreden på de sociale medier. En af kommentarerne: Nu har de altid belært os om FIFA-ranglisten, og nu da Polen er kommet i toppen, opfinder de en ny …

Danmark, der er nummer 12 på verdensranglisten, skal til VM slutrunden i Rusland møde Frankrig, Peru og Australien.
VM 2018 begynder den 14. juni og afsluttes med finale i Moskva den 15. juli.

LÆS MERE
dr.dk: VM fodbold lodtrækning

polennu.dk gæt

På redaktionen har vi på baggrunde af mange mediers vurderinger, også fundet ud af hvem vi tror på, der går videre til VM efter den indledende runde. Fra de otte puljer tror vi på:

Rusland, Uruguay
Portugal, Spanien
Frankrig, Danmark
Argentina, Island
Brasilien, Serbien
Tyskland, Sverige
Belgien, England
Polen, Columbia