Great_Orchestra_of_Christmas_Charity_WOŚP_store_juleorkester_indsamling_polen_Igor_Kohutnicki

Mere end 120.000 vil i dag være på gader og stræder i Polen med raslebøssen, og i forsøget på at sælge et rødt papirhjerte, som doneren kan klister på sit tøj. Billedet er fra indsamlingen sidste år. Foto: Igor Kohutnicki.


WARSZAWA: Den største indsamling i Polen til velgørenhed, Det Store Juleorkester, samler ind til gode formål for 23. gang.


I så godt som alle polske byer vil der i dag være frivillige, som gerne vil sælge et klistermærker med et stort rødt hjerte til dig. Polens største indsamling er i gang. 120.000 har meldt sig, og de udgår fra mere end 1.400 indsamlingscentraler i Polen.

23. gang

Det er 23. gang, at indsamlingen Det Store Juleorkester finder sted. Ud over salget af det røde hjerte, består indsamlingen også af en auktion, hvor kendte og ukendte polakker giver præmier.

Præsident Mercedes

En af præmierne er stillet til rådighed af præsidenten, der tilbyder en tur i en tidligere præsidents specialbyggede Mercedes fra 1931 og en rundtur i præsidentpaladset. Sidste år gav den polske fodboldspiller Robert Lewandowski en af sine trøjer med en autograf, og mange andre unikke ting er på den store auktion.

GÅ TIL AUKTION
WOSP: Auktion 2015

Udenfor Polen

Det Store Juleorkester er en polske indsamling, men også uden for landets grænser er der aktive polakker der samler ind. I udlandet er der 32 steder hvor der også udleveres indsamlingsbøsser, ligesom organisationen har 120 gavesponsorer.

Pengene fra indsamlingen går til udstyr og behandling på polske hospitaler, og i de tidligere år har hovedindsatsen været koncentreret om børn og gamle.

Takker med festival

Siden begyndelsen har indsamlingen resulteret i donationer på mere end 590 millioner zloty. Det Store Juleorkester kvittere for bidragene, ved at være arrangør af en stor gratis musikfestival i juli/august – Woodstock Festivalen.