Polen genåbner hoteller i den kommende uge

Genåbner hoteller
Polen genåbner hoteller. Fra fredag den 12. februar kan man igen bo på hotel i Polen, også uden at have et erhvervsmæssigt formål. Her er det fra et værelse på Puro Hotel Warszawa, der savner en gæst. Foto: Peter Malberg, polennu.dk.


Genåbner hoteller og meget andet

Polen genåbner hoteller, teatre, skisportssteder, indkøbscentre og svømmehaller i den kommende uge. Det sagde den polske statsministeren Mateusz Morawiecki på et virtuelt pressemøde fredag. Ens for alle de typer af steder der står foran en åbning er, at de maksimalt må have en belægning på 50 procent.

LÆS OGSÅ: Dagens polske corona tal siden marts

Restauranter fortsat lukkede

Mens hoteller og andre kulturtilbud kan åbne, må restauranter, cafeer og barer stadig væbne sig med tålmodighed, sagde Morawiecki. Han sagde også, at corona-pandemien havde stabiliseret sig, med færre smittede. Statsministeren udtrykte dog bekymring over det høje dødstal, og derfor er det også en skrøbelig stabilisering der er tale om, fortalte han på pressemødet. Morawiecki forsikrede dog, at situationen ville blive overvåget dagligt, med henblik på en større genåbning af Polen.

EKSTERNT LINK: Rejsevejledning Polen – Udenrigsministeriet 

 

stop fordomme polske

EKSTERNT LINK: Polen genåbner hoteller 

vaekst_polen_hotel_luksus_warszawa_jens_moerch
Alle hoteller lukkes helt ned fra den 28. december. Arkivfoto.

 

Ophæver flere corona-restriktioner

Siden 28. december har Polen været totalt lukket ned frem til udgangen af januar. Polske hoteller og restauranter skal fortsat været lukkede, foreløbig frem til 14. februar. Det vurderes at flere tusinde steder har brudt restriktionerne, og flere har sagt at de vil holde åbent, trods reglerne. I modsat fald går de konkurs, hævder de.

Skoler åbnet

Polen åbnede i sidste uge skoler og børnehaver, for at de yngste skoleelever kunne genoptage deres skolegangen. Sundhedsministeren oplyser, at pandemien nu er stabiliseret. Han advarede dog om udsigten til nye varianter af covid-19, som den britiske og den danske mink-version.