Polen genåbner – ophæver flere corona-restriktioner

Polen ophæver flere corona-restriktioner:
Polen ophæver flere corona-restriktioner: Fra 1. februar kan indkøbscentre og andre steder, igen holde åbent efter den totale nedlukning der har været gældende siden 28. december. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WARSZAWA: Sundhedsministeren i Polen ophæver corona-restriktioner. Indkøbscentre, museer og kunstgallerier må genåbne 1. februar.


stop fordomme polske

Den polske sundhedsminister Adam Niedzielski ophæver flere corona-restriktioner. Men kun indenfor nogle få områder. Fra den første februar kan indkøbscentre, museer og kunstgallerier og andre steder, åbne igen. De øvrige corona-restriktioner fastholdes, sagde ministeren på dagens pressemøde.

Ophæver flere corona-restriktioner

Siden 28. december har Polen været totalt lukket ned, og skal efter planen være det til 31. januar. Hoteller og restauranter skal fortsat været lukkede, foreløbig frem til 14. februar. Det vurderes at flere tusinde steder har brudt restriktionerne, og flere har sagt at de vil holde åbent, trods reglerne. I modsat fald går de konkurs, hævder de.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Skoler åbnet

Polen åbnede i sidste uge skoler og børnehaver, for at de yngste skoleelever kunne genoptage deres skolegangen.

Sundhedsministeren sagde endvidere på pressemødet, at pandemien nu er stabiliseret. Han advarede dog om udsigten til nye varianter af covid-19, som den britiske og den danske mink-version.

I dag rundede Polen en million covid-19 vaccinationer. Hvornår Polen ophæver flere corona-restriktioner er fortsat uvist.

SE OGSÅ: CORONA DAG FOR DAG

PS – har du et par minutter mere? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Du kan vælge mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og mange andre anerkendte og sikre betalingsformer.