Polen har bestilt 1.400 kampvogne – største køb i 50 år

Kampvogne
Polen har bestilt nye kampvogne, der skal produceres i Polen. Det er den største ordre i 50 år indenfor polsk forsvar, oplyser forsvarsministeren. Foto: KPRM.

WARSZAWA: Polen har bestilt 1.400 kampvogne der skal produceres i landet. Regeringen kalder handlen for det største køb i 50 år.


Polens regering har bestilt 1.400 infanteri kampvogne til et tocifret milliardbeløb. Det er det største enkeltstående ordre indenfor den polske våbenindustri i 50 år. De første kampvogne skal leveres 2024, skriver Defence24.

Kampvognene hedder Borsuks på polsk, der betyder grævlinger.

– Jeg håber, at den polske hær hurtigt vil få køretøjerne, siger forsvarsminister Mariusz Blaszczak, der har godkendt ordren.

– Vi vælger moderne våben, der er kompatible med de allierede troppers udstyr, siger Błaszczak. Polen har også bestilt 350 Abrams kampvogne fra USA. Ifølge ministeren supplere de to typer kampvogne hinanden godt.

– Vores mål er at afskrække aggressoren. Derfor skal militæret være bedre rustet, siger ministeren. Siden Ruslands invasion af Ukraine har Polen hævet forsvarsudgifterne til et af de højeste niveauer i NATO og de er gået på storindkøb i USA og Sydkorea.

(Artiklen fortsættes under)

Nowy Bojowy Pływający Wóz Piechoty BORSUK (NBPWP BORSUK) | PL

Borsuks kampvognene er lavet, så de kan transportere seks soldater udover de tre der skal betjene den. De har en tophastighed på 65 kilometer i timen, og kan gå gennem vand med en fart på 8 kilometer i timen. En Borsuk kampvogn vejer 28 tons.

Støt polennu.dk og få mere viden

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.