Polen har fået ny statsminister

  mateusz_morawiecki

  Den hidtidige Mateusz Morawiecki, er nu Polens nye statsminister.


  WARSZAWA: Polens statsminister Beata Szydlo har i dag trukket sig som regeringschef. Ny statsminister er Mateusz Morawiecki, oplyser regeringspartiet.


  Den tredobbelte minister; finansminister, udviklingsminister og vicestatsminister indtil i aften, Mateusz Morawiecki, er nu Polens nye statsminister.
  Det oplyste regeringspartiet torsdag aften, efter et møde i PiS-hovedkvarteret. Normalt tager en statsminister sin afsked overfor landets præsident.

  Trak sig

  Her valgte Beata Szydlo at trække sig, formentlig på opfordring fra Polens stærke mand, Jaroslaw Kaczynski. Kort efter blev det meddelt, at Mateusz Morawiecki overtager posten som landets regeringschef.

  Mateusz Morawiecki er 49 år gammel, fra Wroclaw og kendt som regeringens regne-geni. Han er en del af inderkredsen omkring Jaroslaw Kaczynski, men ukendt i Lov og Retfærdighedspartiets bagland.

  Der ventes ikke yderligere ændringer i regeringen før engang i det nye år, siger kilder tæt på den polske ledelse til polennu.dk. Men i polsk politik er alting forudsigeligt.