Polen har højest ti terror mistænkte borgere

  politi_indsats_special_terror_polen_polennu

  Trusselsniveauet er uændret i Polen efter terrorhandlingerne i Paris, men de polske specialstyrker er beredte til enhver indgriben, forsikre formanden for parlamentets sikkerhedsudvalg, Marek Biernacki. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Sikkerhedstjenesterne i Polen mener, at højest ti polakker kunne finde på at deltage i krig og terror i Mellemøsten.


  Siden terrorangrebene den 7. januar i Paris, der kostede 16 uskyldige mennesker livet, har de nationale sikkerheds og efterretningstjenester skærpet overvågningen af potentielle terrorister. Også i Polen.

  Højest ti mistænkte

  Formanden for Polens udvalg for national sikkerhed i Sejmen, Marek Biernacki, siger til Polsk Radio efter et møde med vicedirektøren for Polens nationale sikkerhedstjeneste Jacek Gawryszewski, at der i Polen højest er ti personer, der kunne have potentialet til at deltage i krige i Mellemøsten, og med risiko for at blive inspireret til terror indenfor Schengen-området, som også omfatter Danmark.

  Fra krig i Syrien

  Det var netop radikaliserede franskmænd, der efter at have deltaget i krigshandlinger i Syrien, var inspireret til at udføre angrebene på redaktionen af et satirisk ugeblad, og et jødisk supermarked i Paris. Det skønnes at der i Belgien er flest mennesker, der kunne blive inspireret til terror, mens Danmark ifølge flere danske medier, skulle være på andenpladsen.

  Føle sig tryg

  Biernacki siger også, at de nationale myndigheder gør alt for at polakkerne kan føle sig trygge, trods den øgede terrortrussel i Europa.

  – De polske tjenester overvåger konstant situationen og terrortruslen fra de islamiske lande, siger Marek Biernacki.

  Uændret beredskab

  Trods terroren i Paris, har Polen ikke vurderet, at det er nødvendigt at ændre beredskab. Polen har deltaget i krigene i Afghanistan og Irak, men har kun deltaget i internationale missioner med læger og sygeplejersker i Afrika og Mellemøsten.