Polen har respekt for Danmark før VM-håndbold kamp

  polen_danmark_vm_håndbold_2015

  De mange polske fans der har fundet vej til arabiske ørkenstat, tror på polsk sejr i aften – og det gør den polske landsholdsmålmand Slawek Szmal også. Han mener ikke, at danskerne spiller op til deres bedste under VM. Foto: PZPR.


  QATAR: Håndbold-herrerne fra Polen og Danmark tørner i aften sammen i den sidste kamp i det indledende gruppespil ved VM i håndbold.


  Danmark og Polen mødes i aften i et prestigefyldt opgør ved håndbold VM. De to hold står lige på point i gruppen, og vinderen af kampen bliver gruppens nummer 2.

  Tror på polsk sejr

  Polakkerne tror på en sejr i aften, men har stor respekt for det danske landshold.

  Den polske landsholdsmålmand Slawek Szmal siger, at Danmark i mange år har været verdens mest succesfulde landshold i herrehåndbold. Szmal siger, at det reelt kun er Frankrig der har vundet flere medaljer.

  Tilbagegang for Danmark

  – Men de senere år er det gået tilbage, da danskerne har måttet nøjes med sølv VM i 2011 og 2013 og EM 2014. Men mange landshold vil gerne den slags “problemer”, siger den polske målmand.

  Ikke mange svagheder

  – De har ikke mange svagheder, og det er spillere, der spiller i nogle af verdens bedste klubber, siger Slawek Szmal. – I sådanne turneringer, er det harmonien på holdet det kommer an på, og den er ikke for god i den danske lejr i øjeblikket.

  – Men sådan et hold kan altid spille op til deres bedste, og hvis det først lykkedes for dem at godt komme i gang, så bliver de rigtig farlige, siger den polske landsholdsmålmand Slawek Szmal.

  Verdens bedste skytter

  Landstræneren for det danske landshold, islandske Gudmundur Gudmundsson siger til TV2 News, at Polen nok har verdens bedste skytter og verdens bedste bagkæde. Derfor vil den danske landstræner satse på hurtigt kontraspil, og på at danskerne løber de store polske spillere trætte.
  Polakkerne er kendt for deres stærke skytter, der ofte skyder fra 12-13 meters afstand, og det stiller store krav til det danske forsvar.

  Sikre på at fortsætte

  Begge mandskaber er sikre på at gå videre i VM-slutrunden, men en sejr bør give en nemmere modstander til 1/8 dels finalerne. Men sådan bliver det næppe, spår håndboldeksperter.

  Kamp om prestige

  Hvis de øvrige kampe ved VM afgøres som det forventes af håndboldeksperterne, så vil vinderen af dagens kamp skulle møde enten Frankrig eller Spanien i det næste opgør. To meget svære modstandere. Taberne vil i samme vurdering skulle møde Sverige eller Egypten i 1/8 dels finalerne. Men både polakkerne og danskerne er meget opsatte på at vinde i aften.

  Kampens spilles klokken 19.00 og transmitteres direkte på DR 1-tv og på DR P3-radio.

  Stillingen før kampen

  Stillingen i gruppe D før dagens kampe:

  7 point – Tyskland
  6 point – Danmark
  6 point – Polen
  3 point – Argentina
  2 point – Rusland
  0 point – Saudi Arabien

  LÆS MERE
  dr.dk: VM håndbold 2015