Polen kan blive en af de største økonomier i Europa

  danfoss_udenrigs_ministeriet_ambassadoer_2017

  Den polske direktør for Danfoss i Polen Adam Jedrzejczak fortalte onsdag i Udenrigsministeriet om virksomhedens mange år i landet, og de resultater der er opnået. Bagerst til venstre er det Danmarks ambassadør i Polen Ole Egberg Mikkelsen og under armen på Danfoss direktøren er det lederen af handelsafdelingen på ambassaden i Warszawa Thomas Rizk. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Det internationale rådgivningsfirma PwC forudser, at Polen kan blive en af Europas største økonomier frem til 2050.


  Der er godt nyt for polske økonomer og forretningsfolk i Polen, efter at det anerkendte rådgivningsfirma PwC har udgivet der skøn på hvordan økonomierne i verden udvikler sig frem mod 2050.

  Frem mod 2050

  PwC forudser nemlig i en ny international rapport, at Polen har potentialet til at blive landet med den hurtigst voksende vækst blandt de store økonomier i EU. Samme store potentiale som Polen har i Europa, har Colombia i Sydamerika ifølge opgørelsen.

  Konference om polsk marked

  Tendenserne i den polske økonomi var i forvejen spottet af Danmarks ambassade i Polen, der onsdag havde indkaldt interesserede danske forretningsfolk til en mini-konference i Udenrigsministeriet om det polske marked.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Polen kan blive et af Danmarks vigtigste eksportmarkeder

  Ambassade og Eksportråd

  Cirka 100 interesserede deltog i konference, der havde til formål at få flere danske virksomheder til at interessere sig for det polske og ukrainske marked. Det er Eksportrådet og Danmarks ambassade i Warszawa der stod bag arrangementet.

  SE PROGRAM
  Udenrigsministeriet: Konference om eksport

  500 danske virksomheder i Polen

  På konferencen fortalte repræsentanter fra danske eksportvirksomheder og finansielle institutioner om deres erfaringer fra Polen. Der er cirka 500 danske virksomheder i Polen i dag, der tilsammen beskæftiger cirka 50.000 medarbejdere i landet.

  Ikke kun roser

  Danfoss polske direktør, KMD Polskas danske direktør og en repræsentant for Dansk Bank fortalte alle om de gode sider ved det polske marked, men en af foredragsholderne udtrykte også bekymring. Det var Poldanors danske direktør i Polen. Han var bekymret for fremtidsmulighederne i Polen med den nuværende politiske ledelse i landet.

  Kina størst

  Rapporten fra PwC forudser, at det er nye markeder der vil være vækstmotoren for den globale økonomi frem mod 2050, og virksomheden forudser at Kina er verdens største økonomi med 20 procent af verdens samlede BNP, og med Indien på andenpladsen.