Polen kræver forklaring på missil fra Rusland

missil fra Rusland
Polen kræver nu en forklaring på, hvorfor et missil fra Rusland fløj ind over polsk luftrum i 39 sekunder i nat. Polakkerne var klar til nedskydning, men undlod da missilet ikke udgjorde nogen trussel. PN Grafik.

OSERDOW: Polen kræver en forklaring på, hvorfor et missil fra Rusland i nat var i polsk luftrum. Polsk forsvar var klar til nedskydning.


Polen kræver nu er forklaring fra Moskva på, hvorfor et missil fra Rusland fløj ind i polsk luftrum i nat klokken 4:23 tæt på grænsen til Ukraine.

Missil fra Rusland

Missilet krydsede grænsen til Polen med en fart på 800 kilometer i timen og i 400 meters højde. Missilet var 2 kilometer inde i Polen, hvorefter det fløj ud af polsk luftrum igen efter 39 sekunder, fortalte oberst Jacek Goryszewski på en pressekonference søndag formiddag.

– Vi observerer situationen meget grundigt. Vores luftrum sikkert, sagde obersten.

En talsmand for forsvarsministeriet siger, at det ikke blev overvejet at skyde missilet ned, fordi det kun var i polsk luftrum i kort tid, og ikke var i nærheden af noget kritisk infrastruktur.

Polen vil kræve en forklaring fra Rusland på hvorfor man nu igen har krænket polsk luftrum, siger talsmand Paweł Wroński fra Polens udenrigsministerium.

Vi har fravalgt at have en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.