Polen og Danmarks håndboldkvinder mødes lørdag

Polen og Danmarks håndboldkvinder tørner sammen lørdag i mellemrunden. Det står klart efter dansk sejr over Rumænien tirsdag aften. Foto: ZPRP.

HERNING: Lørdag aften skal Polen og Danmarks håndboldkvinder mødes i mellemrunden ved VM i Håndbold 2023 i Jyske Bank Boxen.


Danmarks håndboldkvinder vandt tirsdag aften sikkert over Rumænien, og er dermed gruppe vinder i puljen med maksimumpoint. Det betyder at Danmark ligesom Polen, er videre til mellemrunden. Danmarks håndboldkvinder er næppe polakkernes foretrukne modstander.

Polakkerne faldt sammen overfor tyskerne

Polen kom godt fra start ved VM 2023 i Herning efter sejre over Iran og Japan. Men i gruppefinale mod Tyskland mandag, faldt de polske håndboldkvinder helt sammen. Tyskerne vandt overbevisende 33 – 17, i en kamp hvor alt gik galt – eller slet ikke gik – for polakkerne. Den svenske polske landstræner Arne Senstad, sagde efter kampen:

– Jeg siger altid, at vi vinder som et hold og taber som et hold. Vi skal bare kigge fremad og forberede næste kamp og vise alle, at vi er et bedre hold, sagde landstræneren. Tidligere har også en dansker stået i spidsen for de polske håndboldkvinder. Det var den succesfulde Kim Rasmussen, der i flere år ledte polakkerne til mange flotte placeringer.

Polen og Danmarks håndboldkvinder

De to resultater betyder at Polen og Danmark skal spille mod hinanden i mellemrunden ved VM 2023 i Herning, lørdag, den 9. december kl. 20.30. Men allerede torsdag skal Polen i kamp. Det bliver mod Serbien, og mandag den 11. december i mellemrundens sidste kamp, skal polakkerne op mod Rumænien, som Danmark besejrede tirsdag.

I gruppe 3 i mellemrunder er også Tyskland, der som Danmark har 4 point med over i mellemrunde. Polen tager – ligesom Rumænien – 2 point med over i mellemrundens gruppe 3.