Polen og Frankrig vil bygge polsk missilskjold

  Hvis de fransk-polske planer om ’Polens Missilskjold’ bliver gennemført, vil der blive opstillet nye kortrækkende missiler og nye mellemdistance raketter, bl.a. som erstatning for landets Patriot-missiler. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polen og Frankrig arbejder på at bygge et nyt missilskjold i Polen, der skal styrke det reducerede polsk-amerikanske missilforsvar.


  Den polske forsvarsminister, Bogdan Klich, har meddelt, at Polen og Frankrig vil gå sammen om at opbygge et missilskjold.

  Forsvarsministeren understreger dog, at der foreløbig kun er tale om en idé, og at det endelige projekt endnu ikke er udpeget.

  Mellemdistance raketter

  Projektet går ud på at lave et luftforsvar af Polen med mellemdistance raketter, der kan udgøre et alternativ til landets Patriot-missiler og supplere det amerikanske SM3 missilskjold. – SM3 skjoldet er erstatningen for det oprindelige polsk, tjekkisk og amerikanske missilskjold, der blev aflyst af den nye amerikanske præsident Barack Obama.

  Forslag klar

  Ideen til det fransk-polsk missilforsvar kommer fra et industri-samarbejde mellem den polske våbenproducent Bumar og det franske MBDA. Projektet har fået navnet: Polens Missilskjold.

  Halvvejs i projektet

  Hos våbenproducenten Bumar, siger talskvinden Monika Koniecko til det polske TVN24, at man er over halvvejs med de endelige planer, som også omfatter kortrækkende missiler.

  Systemet ventes at kunne tages i brug om fire år.