Polen og Ukraine bagud med forberedelserne til EM

  Spanien vandt EM guld ved de seneste mesterskaber i 2008. Næste gang Europas bedste landshold skal findes, skal det efter planen ske i 2012 i Polen og Ukraine. Men det halter alvorligt med forberedelserne, fastslår en ny rapport. Arkivfoto.


  WARSZAWA: UEFA er bekymret for afviklingen af EM 2012 i Polen, efter at kontrolorganet SCC i en ny kritisk rapport fastslår, at landet ikke når at blive klar.


  Konklusionen er ikke til at tage fejl af: Hvis forberedelserne til EM 2012 i Polen og Ukraine fortsætter i det nuværende tempo, så vil landene ikke være klar til Euro 2012, siger en ny rapport fra det øverste kontrolorgan SCC.

  Ingen erfaring

  UEFA’s præsident Michel Platini siger i en kommentar til det polske sportsmagasin Przeglad Sportowe, at valget af Polen og Ukraine som værter for Europamesterskaber i 2012 på forhånd var ’en smule risikabelt’.

  – Vi skal huske på, at de to lande ingen erfaring har med at arrangere sådanne arrangementer. Derfor er det også en stor udfordring for os … en smule risikabelt vil jeg sige, sagde den øverste chef for de europæiske fodboldmesterselskaber, Michel Platini.

  Motorvej et år for sent

  Rapporten kommer med en generel kritik af forberedelserne, men især står infrastrukturen i Polen for skud i den nye rapport. Planerne med de nye motorveje er bagud. Værst står det til med motorvejen til Bydgoszcz i nordlig retning, der tidligst vil være færdig i 2013, altså et år efter EM.

  Planlægningen er kaos, og manglende byggetilladelser og unødig bureaukrati får skylden for problemerne i den nye rapport.

  Problemer mellem offentlig og privat

  Også planlægningen af jernbanerne og de nye stationer, der skulle bygges bliver også udsat for hård kritik. Jernbaner og nye stationer skulle laves mellem offentlige og private partnerskaber, men ikke engang forhandlingerne om fordelingen mellem de offentlige og private interesser er på plads.

  Det har forsinket hele infrastrukturen for jernbanerne op til EM 2012.

  Samme problem gælder i forbindelse med udbygningen af lufthavnene, og generelt er der voldsom kritik af faciliteter til handicappede.

  Wroclaw i store problemer

  I Wroclaw, som er en af de polske byer, hvor der efter planen skal spilles EM i 2012, er entreprenøren der skulle bygge det nye stadion blev fyret.

  Krakow, som blev vraget i første omgang, har tilbudt at træde til. Foreløbig har bystyret i Wroclaw dog sat alt ind på at løse problemet, og få byggeriet til at fortsætte med en ny entreprenør.

  UEFA skærper på baggrund af rapporten tilsynet med forberedelserne til EM 2012 i Polen og Ukraine.