Polen_og_Ukraine_klar_til_EM
WARSZAWA: Med lidt mere end to måneder til EM 2012 i fodbold erklærer Polen og Ukraine sig klar til at afvikle det store arrangement. UEFA er enig.
LÆS  Robert Lewandowski melder afbud til fodbold landsholdet


Polen og Ukraine er klar til at modtage de 16 landshold, der deltager i EM 2012 (EURO 2012) i fodbold, og deres tusindvis af fans.

Det fastslog de to landes statsministre på et pressemøde, som blev holdt på Det Nationale Stadion i Warszawa, hvor Polen og Grækenland 8. juni spiller EM åbningskamp i fodbold.

Vi er klar

– Den ekstraordinære beslutsomhed fra begge landes regeringer, fra polakker og ukrainere og fra sports- og forretningskredse gør, at vi åbent og ansvarligt kan sige, at Polen og Ukraine er klar til at afholde EURO 2012, sagde den polske statsminister Donald Tusk ifølge nyhedbureauet PAP.

Han erkendte, at ikke alle store planer er blevet ført ud i livet, men det bør efter hans mening ikke påvirke arrangementet.

Landene lever op til tilliden

For nylig var repræsentanter for de 16 deltagerlande samlet til et forberedende seminar i Warszawa.

Michel Platini, der er præsident for det europæiske fodboldforbund, UEFA, roste ved den lejlighed Polen og Ukraine for, at de har levet op til den tillid, som blev vist dem, da landene i 2007 fik tildelt EURO 2012.

Vi har nået målet

Han mindede om, at siden verden har gennemlevet en økonomisk krise, som ingen havde forudset.

– Efter års hårdt arbejde og utallige problemer er jeg overbevist om, at vi har nået vores mål: EURO 2012 vil blive afviklet på fremragende vis, sagde Michel Platini.

LÆS  Dårlig optakt til fodboldkamp mod Portugal

Se hvor holdene skal spille og bo under EM 2012 – Link til kort

LÆS  Verdens næste fodbold-stjerner spiller i Polen